intimtorna Kriston-módszer menstruáció nőknek

Mit tehetsz a menstruációs görcsök oldására?

  1. Tornázz – a nagymozgások amelyek megizzasztanak (pl.tánc, futás) a vérkeringés serkentésével és a vérerek kitágulásával segítenek a görcsök oldásához.
  2. Kriston Intim tornázz – a rendszeres intim torna segíti a tünetek enyhülését.

A nők 48,7%-ánál csökkenti a menstruációs görcsöt a Kriston Intim Torna!

  1. Sportolj, de finoman – tévhit, hogy menstruáció alatt nem lehet tornázni, érdemes beiktatni azokat a mozgásformákat amiket amúgy is szívesen végzel, pl.pilates, jóga stb.
  2. Sok folyadék – figyelj a folyadékfogyasztásra!
  3. Pihenj többet! – sokan fáradékonyabbak a menstruáció ideje alatt, ad meg a testednek azt amire vágyik!
  4. Végezz hasi légzést!
  5. Kerüld a szűk nadrágot, övet! Viselj laza nadrágot, amely nem nyomja az alhasi szerveidet!
  6. Kerüld a görcsoldók használatát – a görcsoldókhoz nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet, érdemes elkerülni a használatukat, illetve csak nagyon indokolt esetben alkalmazni.
  7. Gyógyteák – érdemes kipróbálni a következőket: kutyabengekéreg, szederlevél, nyírfalevél, csarabfű, borsos menta, cickafarkfű, macskagyökér.
  8. Egyes vitaminok pótlása is összefüggésbe hozható a menstruációs zavarokkal, mint például az E-vitamin és a B6 vitamin. Igyekezz természetesen pótolni ezeket a hiányokat.
  9. A rostban gazdag étkezés segíti a szervezet jó működését. Érdemes elkerülni a tartósított és félkész termékeket ezekben a periódusokban. Figyelj a rendszeres székletürítésre!
  10. Napozás: a barna bőr csökkentheti a menstruációs kellemetlenségeket.
  11. Érdemes ránézni a menstruációs görcsök lelki okaira is! Erről részletesen beszélek a Kriston Intim Torna tanfolyamokon. Javasolt megbarátkozni a menstruációnkkal és figyelni testünk jelzéseit. A saját nőiességünk elfogadása és megértése sokat segít ebben a folyamatban.

+ Nyugodtan élhetsz szexuális életet a menstruáció alatt is!

Inspiráció: Inspiráció: Kriston Andrea, Ruzsonyi Péter (2016): Kriston Intim Torna®

Ajánlott bejegyzések