Egyéb inkontinencia intimtorna kismama Kriston-módszer nőknek

Kismamás tévhitek a Kriston Intim Tornával kapcsolatosan

kismama pocak

 • Fölösleges felkészíteni a gátizmot a szülésre, majd ráér regenerálni utána!

  Sok kismama minden szülésfelkészítőn résztvesz, megveszi a babakelengyét, gondoskodik tápszerről, cumiról, babakocsiról, utánaolvas könyvekben stb. Arra viszont nem gondolnak, hogy akár a gátizmot is fel lehetne keszíteni erre a nagy munkára ami rá vár. A hüvely az egyetlen olyan izom, amely képes ekkora tágulásra. Megfelelő testi és lelki felkészüléssel akár a gátmetszés is elkerülhető!

  • Az erős hüvely nem fog engedni a szülésnél!

  Egy jól funkcionáló izom nem csak erős, hanem rugalmasan enged is, ha eljött az ideje. Az erőssé tornáztatott hüvely jobb alátámasztást biztosít és megkönnyíti a regenerálódást is.

  • Beindítja a szülést!

  Ha ez igaz lenne, akkor minden túlhordást megoldaná a Kriston Intim Torna. A szülés beindulása idegrendszeri hatások miatt történik.

  • Császármetszésnél teljesen fölösleges a gátizmot erősíteni!

  A várandósság 9 hónapja alatt a medencefenék folyamatosan lazul és enged. Ebben a periódusban még fontosabb a jó alátámasztás, amelyet egy erős hüvely nyújt. A magzat és az altest jó vérkeringése egy másik nagyszerű eredménye a rendszeres Kriston Intim Tornának.

  • Jobb nem mozogni kismamaként!

  A mozgás kifelyezetten ajánlott kismamaként is. A maratonhoz hasonlítva, hogy várjuk el a testünktől, hogy lefusson egy maratont megfelelő előkészület nékül? A mozgás jótékonyan hat a kismamára és a magzatra is! Természetesen egyes esetekben ágynyugalomat javasolhat az orvos a kismamának, minden más esetben érdemes aktívnak maradni.

  • Hatással van a méhszájra!

  A gátizom erősítése nincs hatással a méhszájra. A méhszáj simaizom, nem tudjuk tudatosan fejleszteni, lazítani, nyitni. Amit tudatosan fejleszteni tudunk, azok a harántcsíkolt izmok, mint a hüvely, végbélzáróizom, húgycsőzáróizom.

  • Majd magától regenerálódik a hüvely!

  Nagyon sok nő szembesül azzal a szülése után, hogy nem regenerálódik a hüvely. Megfelelő edzéssel viszont újra feszessé lehet edzeni. Érdemes még szülés előtt megtanulni a Kriston-módszert mikor még teljesen ép a gátizom és sokkal jobban érzékelhető is. Szülés után az újdonsült anyukák már nagyon nehezen tudják megoldani, hogy eljussanak egy Kriston Intim Torna tanfolyamra.

  • Vérbőséget okoz, ami veszélyes!

  A Kriston Intim Torna hatására az altestben egy jó vérkeringés alakul ki, amely jó hatással van a magzatra és a kismamára is.

  • Egy kis szorítgatás elég a felkészülésre!

  Nagyon nagy tévhit, hogy a kismamajóga vagy más kismamás foglalkozás végén lévő néhány szorítgatás megfelelő edzés lenne. Nem hiába epítjük fel körübelül 300 mozgás által a megfelelő gyakorlatsort. Minden Kriston Intim Torna tanfolyami hallgató egyéni mozgásprogramot kap, a kismamák pedig sajátos testhelyzetben gyakorolnak a szülésig és utána is.

  • Az első trimeszterbe nem ajánlott tornázni!

  Az élet nem áll meg a fogantatás pillanatában, ha csak az állatvilágra gondolunk mindenki folytatja a saját mozgását, életét ahogy előtte. A Kriston Intim Torna a várandosság bármelyik szakaszában elsajátítható néhány ritka esetet leszámítva. Ha aggodsz azzal kapcsoaltosan, hogy végezheted e a gyakorlatokat, akkor kérd ki a nőgyógyászod véleményét még a tanfolyam előtt. Ha megengedett a normál életvitel, akkor nyugodtan végezheted a gyakorlatokat, ugyanis sokkal többet teszel ezáltal magadért és a babádért!

  Aktuális tanfolyamokról itt tudsz tájékozódni!

  Forrás: www.intimtorna.hu

  Ajánlott bejegyzések