intimtorna Kriston-módszer menstruáció nőknek

Ciklikusság a táplálkozás és az intim torna tükrében

Pénteken, november 17-én a Csepp Jóga stúdióban (cseppjoga.ro) egy eseményt szerveztünk közösen Cozma Beatrix-al (cozmabeatrix.eu), melynek témája a női ciklus volt.

Beatrix, mint dietetikus, arról mesél, hogy miként tudjuk elősegíteni a ciklikusságot a táplálkozásunkkal. Nagyon szuper ötleteket kaptunk azzal kapcsolatosan, hogy a ciklus egyes fázisaiban mire van szüksége a szervezetünknek és elmagyarázta, mit mikor érdemes nagyobb mennyiségben bevinni. Arra is kitért, hogy miért pont az évszakokhoz hasonlítjuk a női ciklikusságot. Adott néhány szuper ötletet arra vonatkozóan, hogy mivel helyettesítsük a nem túl egészséges ételeket, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Én, mint Kriston Intim Torna tréner bemutattam röviden a Kriston-módszert és arról beszéltem, hogy milyen hatása van a női ciklikusságra. A rendszeresen végzett Kriston Intim Torna gyakorlatok jótékonyan hatnak a hormonháztartásra, a menstruació rendszerességére, a peteérésre, a menstruáció hosszára és a görcsökre is. Azok akik elvégezték a tanfolyamot és menstruációs görcsökkel, fájdalmakkal küszködtek az első hónapban a 48%-uknak teljesen megszűnt vagy jelentősen csökkent a fájdalom. Olykor nem is a torna hatására történnek ezek a folyamatok, hanem a Módszerben rejlő pszihoszomatikai történetek segítik a hallgatókat elfogadni a testük egészséges funkcióit. Ha egy nő képes szeretettel gondolni a saját testére és annak működésére, akkor az élettani funkciók is beállnak egy egészséges egységgé.

Menstruációs görcsökkel kapcsolatosan egy régebbi blogbejegyzésemben (ITT) elolvashatod mit ajánl a Kriston-módszer a görcsök megszüntetésére.

Azt gondolom, hogy a női lét elengedhetetlen része ez a ciklikusság és érdemes kiaknázni a benne lévő lehetőségeket.

Ajánlott bejegyzések