Egyéb Kriston-módszer

„Itt vagyok melletted”

„Itt vagyok melletted” társismereti hétvégén voltunk a férjemmel, melyet Mészáros Andrea pszihoterapeuta (https://psihodesk.ro/hu) szervezett Torockón. Azt gondolom, hogy hatalmas igény van ilyen és hasonló tematikájú eseményekre. Jöjjön egy rövid beszámoló!

A táj gyönyörű, az ételek finomak, a társaság remek, a szervezés okosan kigondolt. Lehetőség van elvonulni, kettesben lenni és résztvenni az eseményeken. Semmi sem kötelező, nincs feladat, nem kell megfelelni, nem kell beszélni. Lehetőség van pihenni és aktivan is időt tölteni. Érdekesebbnél érdekesebb témák kerülnek szóba: intimitás, a párkapcsolat alappillerei, kommunikáció, a megbocsájtás ereje, az önfelvállalás, a szabadság és a szexuális élet is. Este pedig lehetőség volt egy női körben csacsogni: kérdezni, hallgatni, megosztani, ötletelni. Képviselve a Kriston-módszert válaszoltam a felmerülő kérdésekre, legyen szó intim tünetről, menstruációról, hüvelyi orgazmusról, eredményekről, gyakorlatokról, pszihoszomatikáról stb. A férfiak mindeközben elvonultak airsoft-al lőni. A végén a vállalkozó szellemű nők is kipróbálhatták az airsof-tot. Szombat este pedig lehetőség volt szaunázni és megmerülni egy fűtött dézsában.

Azt gondolom, hogy nincs olyan párkapcsolat ami tökéletes és nem igényli olykor az újabb szintre emelést. Az esemény címe pedig magyarázza az alap kiindulópontot is: olykor nem egyforma a nézetünk, felmerülnek konfliktusok, játszmák, ördögi körök, de a legfontosabb tudatosítani, hogy ettől függetlenül a másik ott van mellettem. Nagyon hálás vagyok a férjemnek, hogy itt is mellettem volt és együtt tanulhattunk. Ez egy folyamatos munka, tudatos döntések sorozata, önkontrol, kommunikáció, felismerés, őszinteség, újratervezés. Merj segítséget kérni ha elakadtál!

Ajánlott bejegyzések