inkontinencia intimtorna Kriston-módszer nőknek

Ne nevettes, mert bepisilek

A “ne nevettes, mert bepisilek” egy jellemző tünete azoknak akik nem edzik rendszeresen a gátizmaikat. Stresszinkontinenciának hívjuk és az a jellemző, hogy a vizelet elcseppenése, elfolyása köhögés, tüsszentés, rázkódás, ijedelem, hányás, ugrálás, szökdelés, futás, egyéb testhelyzetváltoztatás hatására jön létre, vizelési inger nélkül. Mennyisége néhány csepptől egész hólyagtartalomig terjedhet. Kezdetben csak enyhe a tünet, ritkán jelentkezik, majd egyre súlyosabbá, gyakoribbá válik.

A visszatartás nehezítettsége esetén nem érdemes várni arra, hogy majd az idő megoldja. Ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg, az izmot nem erősítjük, akkor a tünetek idővel még intenzívebbé válhatnak. A visszatartást és az irányított ürítést az ép idegrendszer és az erős izomzat biztosítja. 

A Kriston Intim Torna személyre szabott gyakorlatait végző nők 100%-a számolt be javulásról, vagy a tünet teljes mértékű megszűnéséről. Bármilyen műtétet végeznek a probléma felszámolása érdekében, izmot biztosan nem építenek ide, főleg olyat nem, ami magától erősödik, tehát a torna műtét után is végzendő.

Nagy tabu övezi ezt a témakört, a nők nem szívesen vállalják fel még a saját baráti körükben sem vagy akár orvos előtt, így csak tovább fokozódik a tünet. Minden harmadik nő tapasztalta már élete folyamán legalább egyszer ezt a kellemetlen tünetet. 

A jó hírem az, hogy ha ép az ideg-izom kapcsolat akkor rendszeresen végezve a gyakorlatokat megszüntethető az inkontinencia. 3 inkontinenciatípusban értünk el jelentős javulást, a nők 93%-ánál pedig megszüntette az izomgyengeségből fakadó akaratlan vizeletvesztést.

Forrás: Kriston Andrea: Kriston Intim Torna, 2021, Central Kiadói Csoport

Ajánlott bejegyzések