Egyéb inkontinencia intimtorna kismama Kriston-módszer nőknek

Kismamás tévhitek a Kriston Intim Tornával kapcsolatosan

kismama pocak

  • Fölösleges felkészíteni a gátizmot a szülésre, majd ráér regenerálni utána!

    Sok kismama minden szülésfelkészítőn résztvesz, megveszi a babakelengyét, gondoskodik tápszerről, cumiról, babakocsiról, utánaolvas könyvekben stb. Arra viszont nem gondolnak, hogy akár a gátizmot is fel lehetne keszíteni erre a nagy munkára ami rá vár. A hüvely az egyetlen olyan izom, amely képes ekkora tágulásra. Megfelelő testi és lelki felkészüléssel akár a gátmetszés is elkerülhető!

    • Az erős hüvely nem fog engedni a szülésnél!

    Egy jól funkcionáló izom nem csak erős, hanem rugalmasan enged is, ha eljött az ideje. Az erőssé tornáztatott hüvely jobb alátámasztást biztosít és megkönnyíti a regenerálódást is.

    • Beindítja a szülést!

    Ha ez igaz lenne, akkor minden túlhordást megoldaná a Kriston Intim Torna. A szülés beindulása idegrendszeri hatások miatt történik.

    • Császármetszésnél teljesen fölösleges a gátizmot erősíteni!

    A várandósság 9 hónapja alatt a medencefenék folyamatosan lazul és enged. Ebben a periódusban még fontosabb a jó alátámasztás, amelyet egy erős hüvely nyújt. A magzat és az altest jó vérkeringése egy másik nagyszerű eredménye a rendszeres Kriston Intim Tornának.

    • Jobb nem mozogni kismamaként!

    A mozgás kifelyezetten ajánlott kismamaként is. A maratonhoz hasonlítva, hogy várjuk el a testünktől, hogy lefusson egy maratont megfelelő előkészület nékül? A mozgás jótékonyan hat a kismamára és a magzatra is! Természetesen egyes esetekben ágynyugalomat javasolhat az orvos a kismamának, minden más esetben érdemes aktívnak maradni.

    • Hatással van a méhszájra!

    A gátizom erősítése nincs hatással a méhszájra. A méhszáj simaizom, nem tudjuk tudatosan fejleszteni, lazítani, nyitni. Amit tudatosan fejleszteni tudunk, azok a harántcsíkolt izmok, mint a hüvely, végbélzáróizom, húgycsőzáróizom.

    • Majd magától regenerálódik a hüvely!

    Nagyon sok nő szembesül azzal a szülése után, hogy nem regenerálódik a hüvely. Megfelelő edzéssel viszont újra feszessé lehet edzeni. Érdemes még szülés előtt megtanulni a Kriston-módszert mikor még teljesen ép a gátizom és sokkal jobban érzékelhető is. Szülés után az újdonsült anyukák már nagyon nehezen tudják megoldani, hogy eljussanak egy Kriston Intim Torna tanfolyamra.

    • Vérbőséget okoz, ami veszélyes!

    A Kriston Intim Torna hatására az altestben egy jó vérkeringés alakul ki, amely jó hatással van a magzatra és a kismamára is.

    • Egy kis szorítgatás elég a felkészülésre!

    Nagyon nagy tévhit, hogy a kismamajóga vagy más kismamás foglalkozás végén lévő néhány szorítgatás megfelelő edzés lenne. Nem hiába epítjük fel körübelül 300 mozgás által a megfelelő gyakorlatsort. Minden Kriston Intim Torna tanfolyami hallgató egyéni mozgásprogramot kap, a kismamák pedig sajátos testhelyzetben gyakorolnak a szülésig és utána is.

    • Az első trimeszterbe nem ajánlott tornázni!

    Az élet nem áll meg a fogantatás pillanatában, ha csak az állatvilágra gondolunk mindenki folytatja a saját mozgását, életét ahogy előtte. A Kriston Intim Torna a várandosság bármelyik szakaszában elsajátítható néhány ritka esetet leszámítva. Ha aggodsz azzal kapcsoaltosan, hogy végezheted e a gyakorlatokat, akkor kérd ki a nőgyógyászod véleményét még a tanfolyam előtt. Ha megengedett a normál életvitel, akkor nyugodtan végezheted a gyakorlatokat, ugyanis sokkal többet teszel ezáltal magadért és a babádért!

    Aktuális tanfolyamokról itt tudsz tájékozódni!

    Forrás: www.intimtorna.hu

    Ajánlott bejegyzések